Steelwratten

Steelwratten

Wat zijn steelwratten?

Steelwratjes oftewel fibromen of skintags, zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje of bobbeltje. Een steelwrat is zacht en gemakkelijk te bewegen. Steelwratten kunnen met name ontstaan onder de oksels of borsten of in de hals of nek en hebben in de meeste gevallen dezelfde kleur als de omliggende huid. Een steelwratje kan ook voorkomen in een donkerdere variant. Steelwratten zijn echter altijd lichter dan moedervlekken en zijn op die manier dan ook makkelijk te onderscheiden. De grootte van steelwratten varieert van slechts 1 á 2 millimeter tot wel 2 á 3 centimeter. Ze kunnen in enkele vorm voorkomen maar ook met tientallen tegelijk.

Hoe ontstaan steelwratten?

Het is nog onduidelijk hoe steelwratten exact ontstaan. Er is dus te weinig bekend om ze te voorkomen. Wel bekend is dat steelwratten ontstaan door een verstoring in het vetweefsel. Steelwratjes kunnen bij iedereen voorkomen, hoewel ze vaker ontstaan bij volwassenen. Genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met kleding, contact met sieraden of een slecht genezen wondje kan een rol spelen bij het ontstaan van een steelwrat.

 

Zijn steelwratten besmettelijk?

Ondanks de naam horen steelwratten eigenlijk niet thuis in de wrattenfamilie. Zo zijn steelwratten, in tegenstelling tot gewone wratten, niet besmettelijk. Ze zijn ook niet gevaarlijk of pijnlijk maar ze worden vooral als lastig ervaren. Vaak zijn ze ontsierend, ze kunnen gaan jeuken en door intensief contact met kleding zelfs geïrriteerd raken.

 

Goed nieuws voor mensen die steelwratjes hebben, het verwijderen kan tegenwoordig helemaal zelf. Met HeltiQ Skintags verwijdert u steelwratjes zelf op een snelle en effectieve manier. Binnen 10 tot 14 dagen is het resultaat zelfs meestal al zichtbaar.

 

Meer informatie over wratten:

 

Hand- en voetwratten

Waterwratjes

Genitale wratten

Wratten verwijderen

Cryotherapie

Wratten bevriezen

 

Onze suggestie

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie over cookies verwijzen we u naar de disclaimer.