Mummie kostuum - Het Halloween kostuum voor je kind

Mummie kostuum - Het Halloween kostuum voor je kind

Heb je inspiratie nodig voor het Halloween kostuum van je kind? Zoek niet verder: Maak samen een mummie kostuum!

 

Het enige wat je nodig hebt is enkele Elastisch Fixatiewindsels van HeltiQ, een HeltiQ Hechtpleister en wat make-up. Voor nog geen € 10,- heb je dan een ontzettend gaaf en origineel Halloween kostuum voor je kind.

 

1. Koop HeltiQ elastisch fixatiewindsel

Er zijn meerdere varianten, van 4 m x 4 cm tot 4 m x 10 cm. De 4 cm variant kun je het beste bij kleine kinderen gebruiken, de 10 cm variant is zelfs geschikt voor volwassenen. Je hebt ongeveer de volgende aantallen nodig:

 

·      Kind 3 t/m 12 jaar: ongeveer 12 stuks

·      Kind 12 t/m 18 jaar: ongeveer 16 stuks

·      Volwassenen: ongeveer 20 stuks

 

2. Onderkleding

Trek lang ondergoed of witte kleding voor onder het kostuum aan. Elke combinatie van een wit kledingstuk met lange mouwen en een witte broek is geschikt voor dit kostuum. Draag echter niet te dikke kledingstukken (zoals een cargobroek). Dit past niet bij de vorm van het mummiekostuum.

 

Tip: Vergeet niet om met deze kou dikke wollen sokken aan te trekken!

 

3. Begin met het omwikkelen van je been

Je kunt de windsels elkaar laten overlappen om het uiteinde vast te maken, of er gewoon nog een knoop in leggen (omdat je er al heel veel hebt, past dit er perfect bij). Wikkel de stroken in rechte lijnen, kriskras of op welke manier dan ook om een been heen om alles te bedekken. Doe hetzelfde bij het andere been en de heupen. Wanneer je aan het einde van een windsel komt, knoop je er een nieuw windsel aan, knoop je het aan een ander stuk dat je al om je been gewikkeld hebt of stop je het gewoon ergens bij in.

 

Pak een stuk windsel dat je om het ene been gewikkeld hebt en wikkel dit verder om het bekken heen. Het maakt niet uit of het het eerste of het tweede been is. Wikkel de windsel echter niet hoger dan de broeksband - de mummie zal toch een keer naar de wc moeten. Wat een nachtmerrie!

 

4. Wikkel de stof vanaf je middel om je bovenlichaam en over je schouders heen

Het gemakkelijkste is als je met de windsels een "X" vormt over het borstbeen heen en de stroken dan als een soort riemen over de schouders heen wikkelt. Je zult de stroken redelijk veel moeten laten overlappen om elke centimeter te bedekken. Als je aan het eind van het windsel komt, knoop er dan een nieuwe strook aan vast of knoop het windsel vast aan het kostuum en begin met een nieuw windsel.

 

5. Wikkel stof om je armen

Als je ooit polsen omwikkeld hebt om bijv. te gaan boksen of bij een andere sport, gebruik dan dezelfde kunstige techniek om de windsels tussen je vingers door te wikkelen. Als je dit nog nooit gedaan hebt, weef de windsels dan tussen de vingers door, rondom het onderste gedeelte van de duim en dan om de pols. Herhaal deze volgorde steeds opnieuw. Begin bij de vingers, voor het geval dat de windsels opraken. Werk dan zo door totdat je bij de schouders komt.

 

6. Bedek je gezicht met resten windsels
Des te enger je kind eruit wilt zien, des te meer van het gezicht je moet bedekken. Als je een schattige, onschuldige, glimlachende mummie wilt maken, wikkel dan alleen stof om de kin, over het hoofd en een klein beetje om het voorhoofd. Ben je van plan om alle buren de schrik aan te jagen, laat dan alleen een plekje open om te kunnen zien en te ademen.