Zwanger

Je bent zwanger en je wilt weten wat je allemaal nodig hebt tijdens je zwangerschap, bij de geboorte en voor je baby. Bijv. wanneer je een kraampakket voor je bevalling in huis moet hebben, wat je allemaal nodig hebt bij borstvoeding en wat je allemaal in huis moet hebben voor de kraamzorg.

 

Kraamzorg is de zorg voor moeder en kind die geboden wordt door een kraamverzorgster tijdens de bevalling en gedurende de eerste acht tot tien dagen daarna: de kraamtijd. Het doel van kraamzorg is dat de moeder goed kan herstellen van de bevalling en dat de pasgeboren baby een goede start krijgt binnen het gezin. Tijdens het verlenen van de kraamzorg geeft de kraamverzorgster advies en voorlichting over de verzorging van de pasgeborene, het geven van borstvoeding en het verzorgen van verwondingen.

 

Daarnaast houdt de kraamverzorgster de gezondheid van de pasgeborene en de moeder in de gaten en neemt zij een deel van de huishoudelijke taken op zich. Het HeltiQ Kraamzorg assortiment biedt producten (bijv. een HeltiQ Kraampakket) voor zowel vóór, tijdens als ná de bevalling. De kraamverzorgster zal de moeder assisteren om de producten op de juiste manier te gebruiken.