Wratten verwijderen

Wratten verwijderen

Zelf wratten verwijderen, hoe werkt het?

Tegenwoordig kan je wratten verwijderen op een eenvoudige, snelle en gemakkelijke wijze thuis. Wratten komen voor in allerlei varianten, soorten en maten. Maar nog niet alle wratvarianten kunnen zelf thuis verwijderd worden. Voor de aanschaf van een zelfzorgproduct is het belangrijk om te bepalen om welk soort wrat het gaat en met welke methode de wrat het beste verwijderd kan worden. Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing hoe wratten verwijderd kunnen worden om huidirritaties of littekens door onjuist gebruik te voorkomen.

Hand- en voetwratten

Gewone hand- en voetwratten kunnen verwijderd worden door ze dagelijks aan te stippen met een wrattentinctuur of ze, vaak maar eenmalig, te bevriezen door middel van cryotherapieDoor het aanstippen van de wrat met een wrattentinctuur wordt de eeltachtige huiduitstulping door een zuurvloeistof aangetast, waardoor de wrat verweekt en uiteindelijk verdwijnt. Echter, de omliggende, gezonde huid kan aangetast worden door de zuurvloeistof van de tinctuur. Voor start van de behandeling is het daarom belangrijk om de gezonde huid te beschermen met vaseline.

 

Wratten bevriezen met HeltiQ WratWeg is een snelle en effectieve methode om wratten te verwijderen. Vaak is één enkele behandeling al voldoende. De bevriezing werkt alleen op de wrat zelf waardoor omliggende huid niet wordt aangetast De wrat valt na 10 tot 14 dagen van de huid en de nieuwe, gezonde huid wordt zichtbaar.

Waterwratjes 

Waterwratjes kunnen worden behandeld met een zalf, een tinctuur speciaal voor waterwratjes of door bevriezing door middel van cryotherapie. Het behandelen van waterwratjes met een waterwratjes tinctuur varieert van 1 tot 4 keer per dag aanstippen. Na verloop van tijd krimpen de waterwratjes en zullen ze verdwijnen.
Voor het behandelen van waterwratjes door middel van bevriezing kan HeltiQ WratWeg worden gebruikt, vaak is één enkele behandeling voldoende  HeltiQ WratWeg. om de waterwratjes te laten verdwijnen.

 

Steelwratten

Steelwratten kunnen thuis eenvoudig worden verwijderd door ze, meestal  eenmalig, te bevriezen met behulp van cryotherapie. Het verwijderen van steelwratjes met deze formule gebeurt met een speciale verpakkingwaarmee de steelwrat wordt aangestipt. 

Voor het verwijderen van steelwratten kan  HeltiQ Steelwratjes worden gebruikt.

 

Genitale wratten

Genitale wratten kunnen worden verwijderd door het aanbrengen van een zalf of crème. In de meeste gevallen wordt de huisarts geraadpleegd om genitale wratten te verwijderen.

 

Meer informatie over wratten:                                                                         

Wratten

Hand- en voetwratten

Waterwratjes

Steelwratten

Genitale wratten

Cryotherapie