Steelwratten

Steelwratten

Wat zijn steelwratten?

Steelwratten oftewel fibromen of skin tags, zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje of bobbeltje. Een steelwratje is zacht en gemakkelijk te bewegen. Steelwratten kunnen met name ontstaan onder de oksels of borsten of in de hals of nek en hebben in de meeste gevallen dezelfde kleur als de omliggende huid. Een steelwratje kan ook voorkomen in een donkerdere variant. Steelwratjes zijn echter altijd lichter dan moedervlekken en zijn op die manier dan ook makkelijk te onderscheiden. De grootte van een steelwratje varieert van tussen de 1 á 2 millimeter tot wel 2 á 3 centimeter. Ze kunnen in enkele vorm voorkomen maar ook met tientallen tegelijk.

Hoe ontstaan steelwratten?

Het is nog onduidelijk hoe steelwratjes exact ontstaan. Er is dus te weinig bekend om ze te voorkomen. Wel bekend is dat steelwratjes ontstaan door een verstoring in het vetweefsel. Steelwratjes kunnen bij iedereen voorkomen, hoewel ze vaker ontstaan bij volwassenen. Genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met kleding, contact met sieraden of een slecht genezen wondje kan een rol spelen bij het ontstaan van een steelwratje.

 

Zijn steelwratten besmettelijk?

Ondanks de naam horen steelwratjes eigenlijk niet thuis in de wrattenfamilie. Zo zijn steelwratjes, in tegenstelling tot gewone wratten, niet besmettelijk. Ze zijn ook niet gevaarlijk of pijnlijk maar ze worden vooral als lastig ervaren. Vaak zijn ze ontsierend, ze kunnen gaan jeuken en door intensief contact met kleding zelfs geïrriteerd raken.

 

Goed nieuws voor mensen die steelwratjes hebben, het verwijderen kan tegenwoordig helemaal zelf. Met HeltiQ Steelwratjes verwijder je steelwratjes zelf op een snelle en effectieve manier. Na 10 tot 20 dagen is het resultaat zelfs meestal al zichtbaar.

 

Meer informatie over wratten:

Wratten

Hand- en voetwratten

Waterwratjes

Genitale wratten

Wratten verwijderen

Cryotherapie

 

Onze suggestie