Huidirritatie

Huidirritatie

Bij een huidirritatie raakt de natuurlijke balans van de huid verstoord, waardoor deze geïrriteerd raakt. De oorzaak van deze huidirritatie kan zowel van binnenuit (voedselkeuze, allergieën, stress, spijsvertering en hormonen) als van buitenaf (centrale verwarming, airconditioning en weersinvloeden) komen.

 

Als de natuurlijke balans van de huid, op wat voor manier dan ook, wordt aangetast, kan de huid droog worden, gaan schilferen en barsten. Het verslechtert de bescherming van de huid tegen irritaties en infecties, wat zorgt voor jeuk, roodheid en pukkeltjes. Tevens kan het huidaandoeningen of eczeem veroorzaken. Huidirritatie komt voor bij zowel kinderen als volwassenen, en uit zich op verschillende manieren. 

Ieder mens heeft een ander huidtype en iedere huid reageert anders op bepaalde invloeden. De reactie van de huid is niet alleen afhankelijk van het huidtype, maar ook voor de aanleg voor bijvoorbeeld allergieën.

 

Huidirritatie behandelen

Huidirritatie en de bijbehorende symptomen kunnen gemakkelijk met specifieke zelfzorgproducten thuis verlicht of behandeld worden. HeltiQ Zemelen Bad en HeltiQ Zemelen Gel zijn zelfzorgproducten op natuurlijke basis die jeukstillend en verzachtend werken bij huidirritatie.