Waterpokken symptomen

Waterpokken symptomen

Tijdens het ontstaan van waterpokken beginnen de eerste symptomen vaak met klachten als misselijkheid, hangerigheid, hoofdpijn en soms koorts of keelontsteking. Op de huid ontstaan kleine rode vlekjes die al snel uitgroeien naar blaasjes gevuld met helder vocht. De vlekjes ontstaan vaak eerst op de romp waarna ze meestal uitbreiden naar hoofd en nek. Ze kunnen zich verspreiden over het hele lichaam en komen zelfs voor  in de mond, tussen de hoofdharen en op oogleden en geslachtdelen. Bij kinderen met huidproblemen, zoals bijvoorbeeld eczeem, kan de reactie heftiger zijn.

Kenmerkend voor waterpokken is dat de blaasjes hevig jeuken. Om grote ontstekingen en littekens te voorkomen is het belangrijk om niet aan de waterpokken te krabben.

 

  1. Na een paar dagen drogen de blaasjes in en ontstaan korstjes die niet meer besmettelijk zijn.
  2. Deze korstjes vallen vanzelf van de huid waarna er soms een ondiep putje over blijft. 
  3. Als de korstjes eraf zijn gevallen is de ziekte voorbij.

 

Het ziekteverloop en de symptomen van waterpokken duurt ongeveer tien dagen. Na genezing is het lichaam immuun geworden voor het virus waardoor een nieuwe besmetting wordt voorkomen. Het kan echter wel voorkomen dat iemand met een sterk verlaagde weerstand opnieuw geïnfecteerd raakt en de symptomen van waterpokken opnieuw voor komen. Tevens bestaat de mogelijkheid dat het virus op latere leeftijd gordelroos kan veroorzaken, doordat het virus in het lichaam aanwezig blijft.


Gebruik HeltiQ Verkoelende GelHeltiQ Verkoelende Gel bij waterpokken bij symptomen van waterpokken om de jeuk te verlichten en de huid te kalmeren.

 

HeltiQ helpt bij wat u kunt doen bij waterpokken. Meer informatie over waterpokken: