Huidaandoeningen

Huidaandoeningen

De huid is het grootste en het meest kwetsbare orgaan van het lichaam. De huid verdedigt het lichaam tegen invloeden van buitenaf zoals vuil, bacteriën, weersomstandigheden en overige externe omstandigheden. Huidaandoeningen kunnen veroorzaakt worden door schimmels, virusinfecties, parasieten, een tekort aan vitamines of door een allergie voor een bepaalde stof. Soms kunnen ze erfelijk zijn maar een huidaandoening kan ook aangeboren zijn. Ook komt het voor dat de oorzaak van het ontstaan van een specifieke huidaandoening niet bekend is. 

Symptomen huidaandoeningen

De meeste huidaandoeningen zijn te herkennen aan de uitslag op de huid in de vorm van rode vlekken, bulten, puistjes, zweertjes of schilfers. Huidaandoeningen kunnen op een specifieke plek ontstaan maar de meeste huidaandoeningen komen op meerdere delen of verspreid over het lichaam voor. Huidaandoeningen kunnen variëren in mate van genezing. Zo zijn er huidaandoeningen die te genezen zijn of vanzelf over gaan maar er zijn ook huidaandoeningen die chronisch van aard zijn en levenslang met tussenpozen terug kunnen komen. Huidaandoeningen gaan veelal gepaard met jeuk waarbij het belangrijk is om niet te krabben om littekens te voorkomen.

 

Huidaandoeningen zelf behandelen

De symptomen van huidaandoeningen kunnen gemakkelijk in eigen huis met specifieke zelfzorgproducten behandeld of verlicht worden zoals bijvoorbeeld wratten, of psoriasis welke beide in het rijtje van meest voorkomende huidaandoeningen vallen. HeltiQ Zemelen Bad en HeltiQ Zemelen Gel zijn zelfzorgproducten die op natuurlijke basis verzachtend en jeukstillend werken.

Onze suggesties