Cryotherapie

Cryotherapie

Wat is cryotherapie?

Cryotherapie is een methode waarbij goedaardige huidafwijkingen (zoals wratten) worden bevroren om deze te verwijderen. Door de bevriezing middels cryotherapie wordt het afwijkende huidweefsel beschadigd, hierdoor sterft het behandelde huiddeel af. Cryotherapie wordt vaak ingezet voor het bevriezen van diverse wratvarianten.

Behandeling wratten met cryotherapie

Cryotherapie is een betrouwbare bevriezingsmethode die bewezen heeft effectief te zijn voor het behandelen van onder andere hand- en voetwrattensteelwratten en waterwratjes. De wijze waarop cryotherapie wordt toegepast verschilt per soort wrat. Als de wrat bevroren wordt, sterft deze af en komt er gezonde huid voor in de plaats. De behandeling vindt plaats in slechts enkele seconden. Tijdens of direct na de behandeling kan een licht pijnlijk of prikkelend gevoel optreden wat geleidelijk aan weer verdwijnt.

 

Na verloop van tijd zal er een korstje op de behandelde plaats ontstaan en gaat het genezingsproces van start. Het genezingsproces na de behandeling duurt ongeveer 1 á 2 weken. Na het loslaten van het korstje is de nieuwe gladde huid vaak nog licht of roze van kleur. De huid kleurt na verloop van tijd weer langzaam bij in de juist huidtint. In de tussentijd is het raadzaam om de nieuwe huid 4 weken goed te beschermen tegen de zon door de nieuwe huid in te smeren met een hoge factor zonnebrandcrème. In sommige gevallen kan cryotherapie niet toegepast worden. Lees voor gebruik zorgvuldig de gebruiksaanwijzing om huidirritaties of littekens door onjuist gebruik te voorkomen.


Meer informatie:

Wratten

Hand- en voetwratten

Waterwratjes

Steelwratten

Genitale wratten

Wratten verwijderen